Pırasalı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket milföy hamuru
    • 2 adet yufka
    • 3 adet yumurta
    • 2 şişe maden suyu
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • İçi için
    • 250 gram kıyma
    • 1 kilo pırasa
    • Tuz
    • Karabiber
    • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Pırasa 4 parçaya bölünüp ince ince kıyılır.Sıvı yağ ile pırasalar yumuşayana kadar kavrulur.Kıyma ilave edilip tuz ve karabiber ile tatlandırılır.

      Pırasalı böreğimiz için fırın tepsisine milföy hamurları açılmadan dizilir.Milföylerin üstüne 1 adet yufka açık bir şekilde yerleştirilir.İkinci yufka 2 ye bölünür ilk yufkanın üzerine buruşturularak yerleştirilir.

      Yufkanın üzerine iç harç dökülüp düzeltilir.Harcın üzerine kalan diğer yarım yufka da buruşturularak yerleştirilir.Daha sonra tepsinin kenarlarından sarkan yufka içeriye kapatılır.

      Yufkaların üstüne yine bir sıra milföy hamuru ile kaplanır.Börek dilimlenir.

      3 yumurta çırpılır.Sıvı yağ ve 2 şişe soda ilave edilip iyice çırpılır.

      Hazırlanan sos dilimlenmiş böreğin üzerine dökülüp 2 saat dinlendirilir.180 derecede ağır ısıda pişirilir.

      Özellikle 1 saat buzdolabında bekletilmesi püf noktasıdır.