İrmikli patatesli poğaça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

İrmikli patatesli poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur malzemesi için
    • 2 çay bardağı irmik
    • 3-4 yemek kaşığı irmik
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 adet yumurta ve
    • 1 yumurta akı
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yarım limon suyu
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Aldığı kadar un
    • Bir tutam tuz
    • İç malzeme için
    • 3-4 patates haşlanmış
    • 1 adet soğan
    • 7-8 dal dereotu
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    • Tuz
    • karabiber ve kimyon
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Yarım çay bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı irmik
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin ve 15 dakika dinlendirin.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.

      İç malzeme için patates ezilie ve soğan rendelenir.Kaşar ve baharatlar eklenir.Karıştırılır.Hamur avuç içinde inceltilir ve ortasına iç harçtan konularak yuvarlanır.

      Üzeri için yumurta sarısı ve sür çırpılır.Poğaçalar önce sütlü karışıma sonra irmiğe bulanır.Tepsiye dizilir.Isıtılmış fırında 190 derecede 30-40 dakika pembeleştirilir.