Çilek marmelatı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg. çilek
    • 1 kg. şeker
    • 1 limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Çilekler bol su içinde bir süre bırakılarak yıkanır.Sonra sapları dikkatli bir şekilde çıkarılır.

      Bir kaba bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere bütün malzeme konur.Böylece geceden sabaha kadar bekletilir.

      Daha sonra ateşe konan tencere de şeker eriyip şurup durumuna gelinceye kadar kaynatılır.

      Arada köpükler oluşursa bu köpükler üzerinden alınmalıdır.

      Kevgirle çilekler ayrı bir yere alınır ve şerbet kaynatılarak koyulaştırılır.Koyulaşınca tekrar çilekler eklenir ve birlikte pişirilmeye devam edilir.

      Bir süre sonra çilekler tekrar alınıp bu sefer püre haline getirilir.

      Tekrar şerbet içine atılıp limonun suyu katılır.1-2 dakika kaynatılır.Ateşten indirilip temiz ve kuru kaplara boşaltılır.