Çilekli magnolia tarifi
  • Malzemeler

    • Muhallebi için
    • 2.5 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 6 yemek kaşığı şeker
    • 2 adet yumurta sarısı
    • 1 paket vanilya
    • Çırpmak için
    • 3 yemek kaşığı krema
    • 100 gr. labne
    • 1 su bardağı süt
    • Arası için
    • Cicibebe toz halinde
    • Muz veya çilek
  • Yapılışı

    1. Çilekli magnolia için süt, şeker, un ve yumurta güzel bir şekilde çırpılıp bir tencere ile ateşe konur.

      Çırparak yoğunlaşması beklenir.Kaynayıp göbek atınca
      vanilya karıştırılıp ateşten alınır.Bir kaç dakika mikserle çırpılıp soğutulur.

      Daha sonra krema ,labne ve süt eklenerek 15 dakika çırpılır.Eğer labne eklenmek istemiyorsa yarım bardak süt eklemesi yeterlidir.

      Labne yerine mascarpone peyniride kullanılabilir.

      Kupların içine bir kat cicibebe toz halinde ,bir kat meyve bir kat muhallebi olacak şekilde doldurulur.

      Buzdolabında 2-3 saat bekletilir.Muhallebi biraz cıvık olması sizi endişelendirmesin dolapta kıvam alıp daha yoğunlaşacaktır.