Bafra nokulu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg buğday unu
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 250 gram margarin
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ceviz içi
    • 1 yemek kaşığı tarçın
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • Yeteri kadar karbonat
  • Yapılışı

    1. Buğday unu, bir yumurta, yoğurt, eritilmiş margarin ve karbonat kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamur, 3 topak halinde ayrılır. Yufka şeklinde açılan hamurların üzeri sıvı yağ ile yağlanıp içine dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçın iyice karıştırılarak serpilir. Yufka kıvrılıp yuvarlanır.

      İstenilen büyüklükte kesilip tepsiye dizilir. Yumurtanın geri kalan sarısı da üstüne sürülüp fırına verilir.

      Kaynak: Fatma KÖSE (Samsun Yemekleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)