Hindistancevizli Muzlu Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Hindistancevizli  Muzlu Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet olgun muz
    • 300 gram bisküvi
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 paket puding
    • 450 mililitre krema şanti
    • 2 bardak süt
    • 120 gram tereyağı
    • Yarım bardak hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Hindistan cevizli muzlu tatlıyı yapmak için ilk olarak, fırını açın ve 190 santigrat dereceye kadar ısıtmanız gerekiyor.

      Fırın ısınırken, pişirme için gerekli her şeyi hazırlamaya başlayacağız.

      Bir blender veya öğütücü kullanarak, bisküvileri kırıntı haline getirin.

      Tereyağı ile bisküvileri yoğurup homojen bir kıvam elde edin.

      Yağlı kağıt serili tepsiye yayıp fırınd 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

      Oda sıcaklığında sütün içine puding için gerekli r karışımı ekleyin ve bir karıştırıcı ile çırpın.

      İyice karıştırın ve kalınlaşana kadar orta ateşte pişirin. Pudingin soğumasını bekleyin.

      Her iki muzu da daireler halinde kesiyoruz.

      Bisküvili tabana eşit olarak muz dilimlerini sıralayın.Pudingi güzelce yayıp hindistancevizi ile süsleyin.

      2-2,5 saat buzdolabında bekletin.

      Tatlıyı servis etmeden önce, çırpılmış krema ile süsleyin, muz dilimleri ve çikolatalı kurabiye kırıntıları ekleyebilirsiniz.

      Muz ve Tarçınlı Kek