Limonlu Islak Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Yumurta
    • 1 Su Bardağı Torku Kristal Şeker,
    • 200 gr. eritilmiş ılık Torku Tereyağ
    • 2 Limonun Rendelenmiş Kabuğu
    • 1,5 Su Bardağı Un
    • 2 Çorba Kaşığı Haşhaş
    • 1 Paket Vanilya
    • 1 Paket Kabartma Tozu
    • Yarım Çay Fincanı Limon Suyu,
    • Yarım Çay Fincanı Torku Kristal Şeker
    • Yarım Çay Fincanı Su
  • Yapılışı

    1. Kek için yumurtaları kristal şekerle çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın. 22-24 cm çapında bir kek tepsisine boşaltıp 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

      Keki ıslatmak için su, kristal şeker ve limon suyunu bir cezvede kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine soğuk şerbeti döküp dilimleyerek servis yapın.