Fındıklı krepli çilekli dondurma Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fındıklı krepli çilekli dondurma tarifi
  • Malzemeler

    • 25 gram kıyılmış fındık
    • 200 ml süt
    • 2 yumurta
    • 150 gram un
    • Bir tutam tuz
    • 50 gram bitter çikolata
    • Bir miktar sıvı yağ veya margarin
    • 8 top çilekli veya vişneli dondurma
    • Süslemek için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Fındıkları 15 dakika kadar sütün içinde bekletin.

      Yumurtaları bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırın. İçine un ve tuz ilave edin. Çırpma aletiyle sürekli karıştırarak, ince düz bir hamur oluşana kadar fındıklı sütten ilave edin.

      Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Bitter çikolatayı bıçakla iri iri parçalara bölün.

      Yağ veya margarini geniş bir tavada kızdırın. Bir kepçe yardımıyla tavaya bir miktar krep hamuru dökün. Döker dökmez de hamurun her yana yayılması için tavayı biraz sallayın. Kabarcıkların oluşmamasına dikkat edin. Krepin bir tarafı altın sarısı rengini alınca, diğer tarafını çevirip pişirin.

      Hazır krepleri servis tabaklarına alıp istediğiniz şekilde katlayın. Her tabaktaki krepin yanına 2 top dondurma ilave edip hepsine pudra şekeri serpin. Çikolata parçacıklarıyla süsledikten sonra hemen servis yapın.


      DİKKAT! KREP HAMURU 30 DAKİKA DİNLENDİRİLMELİ