Döküm tavada tavuk göğsü ızgara Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Döküm tavada tavuk göğsü ızgara tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo tavuk göğsü fileto
    • Toz kırmızı biber
    • Karabiber
    • Tuz
    • Zeytinyağ
  • Yapılışı

    1. Tavuk göğüslerini fileto yaptıramadı iseniz enine ikiye kesip etleri döverek yumuşatın.

      Bir kap içerisinde tuzlayıp, baharatlayıp zeytinyağında bir saat bekletin. Vaktiniz yok ise bekletmeyebilirsiniz.

      Döküm tavayı ısıtın. Tavuk göğüs etlerini tavanızın büyüklüğüne göre yerleştirin.

      3-4 dakika bir taraf kızardıktan sonra diğer tarafa döndürün. Bu şekilde tüm etleri bitirip yanında salata ile servis edin.