Fırında pratik karnabahar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında pratik karnabahar tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet ortaboy karnıbahar
    • 1 Yemek kaşığı Tuz (silme)
    • 50 ml Zeytin yağı
    • Garnitür olarak malzemeler
    • Marulu
    • 2 Yemek kaşığı Mayonez
  • Yapılışı

    1. Yeşil kısımlarını karnabahardan çıkarın, yıkayın ve süzün.

      Büyük bir tencereye koyun ve tamamen kaplayacak kadar su ekleyin ve tuz atın. Yaklaşık 20 dakika pişirin.

      Ardından karnabaharı pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine koyun, üzerine zeytinyağı sürün ve tuzla baharatlayın.

      Önceden ısıtılmış fırında 170 ° C'de,yaklaşık 30 dakika pişirin.

      Karnabaharı fırından çıkarıp salata ve soslarla servis edin.