Elmalı kıtır (Alman usulü crumble) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Elmalı kıtır (Alman usulü crumble) tarifi
  • Malzemeler

    • 600 gram Elma
    • 120 gram Tereyağı (soğuk, parçalara ayrılmış)
    • 110 gram şeker
    • 180 gram un
    • 1 tatlı kaşığı Tarçın
    • 3 Yemek kaşığı Limon suyu
    • 2 Yemek kaşığı Şeker (kahverengi)
    • 1 tutam tuz
  • Yapılışı

    1. Fırını önceden 190 ° C'ye ısıtın ve bir fırın kabına tereyağı sürün.

      Elmaları soyun ve çekirdeklerini çıkarın ve dilimlere ayırın, pişirme kabına koyun, üzerine limon suyu dökün ve 2 yemek kaşığı esmer şeker serpin.

      Unu şeker, tuz ve tarçın ile karıştırın, tereyağını ilave edip ufalanacak şekilde parmaklarınızla ufalayın.Kum gibi dökülmeli.

      Avuç içi ile yaparsanız ısınarak hamur kıvamı alır.

      Elmaların üzerine unlu kaşımı yayıp orta bölümde 30-40 dakika pişirin.
      Elmaları sıcak olarak servis edin.

      Dilerseniz unlu karışıma cevizde ekleyin.Fırında pişen cevizler ayrı bir kıtırlık katacaktır.