Tavuk Yahni tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı un
    • tuz
    • 1/2 kaşık kırmızı biber
    • sarımsak
    • 1 adet soğan
    • 4 çorba kaşığı Zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı taze nane
    • 300 gram Zeytin
    • 1 çorba kaşığı maydanoz
    • 300 ml su
    • 1.5 kg tavuk
    • 1 adet limon suyu
    • 1/2 kaşık zencefil
    • 1/2 kaşık kimyon
  • Yapılışı

    1. Tencere içine zeytinyağı döktükten sonra kemiklerinden ayrılmış, parçalara bölünmüş tavukları yerleştirin. Soğan, dövülmüş sarımsak, zencefil, kimyon, kırmızı biber ve tuz ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak, 15 dak kısık ateşte, ara sıra karıştırarak pişirin. Unu sulandırarak tencereye dökün. Suyun kalanını da ilave ederek kaynamaya bırakın. Kapağı kapalı olarak 45 dak, zaman zaman karıştırarak hafif ateşte pişirin. Daha sonra, zeytin, nane veya maydanoz ve limon suyunu karıştırarak yemeğin üzerine ilave edin, tencerenin kapağını kapatın 15-20 dak. tavuk yumuşayıncaya kadar pişirin.