Kestaneli bütün tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • Lezita Bütün Piliç
    • 1 su bardağı yıkanmış süzülmüş pirinç
    • 5 adet kestane
    • Bir tutam şeker
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
    • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
    • 5 dal ince doğranmış dereotu
    • 5 dal ince doğranmış maydanoz
    • Bir tutam karabiber
    • 1,5 su bardağı su
    • 1 adet halka dilimlenmiş kabak
    • 5 adet haşlanmış brokoli
    • Bir tutam tarçın
    • Tuz
    • 2 adet orta boy patates
    • 2 yaprak alüminyum folyo
  • Yapılışı

    1. Pilav tenceresinde pirinci dolmalık fıstık ile kavurun. Üzerine suyu, tarçını, şekeri ve limon suyunu ekleyin. Suyunu çekmeye yakın kestane ve kuş üzümünü ekleyip demlenmeye bırakın ve ocaktan alın.

      Lezita Bütün Pilicin içine hazırladığınız pilavı doldurun ve iki kürdan yardımıyla kapatın.

      Alüminyum folyonun içine patatesleri koyun ve sarın. Tavukla birlikte 180 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.

      Ayrı bir tavada tereyağı ile kabak ve brokoliyi soteleyin. Üzerine pul biber ekleyin. Fırından çıkardığınız mis gibi doldurulmuş Lezita Bütün Tavuğu tabağa alın. Etrafına brokoli ve kabağı dizin. Folyo patateslerle birlikte servis edin.

      Afiyet olsun.