Mantarlı omlet tarifi
  • Malzemeler

    • 8 küçük yumurta
    • 8 adet mantarı
    • 8 kekik dalı
    • 1 diş sarımsak kıyılmış
    • Zeytinyağı
    • Karabiber ve deniz tuzu tadı
    • 1/2 su bardağı doğranmış maydanozu, doğranmış
  • Yapılışı

    1. Fırını 170 ° C'ye önceden ısıtın.
      Mantarları nemli bir bezle silerek temizleyin ve saplarını çıkarın.

      Mantarları üstleri aşağı bakacak şekilde bir fırın tepsisine koyun.

      Her mantarın üzerine bir kekik dalı ve birkaç parça kıyılmış sarımsak yerleştirin. Yağlayıp
      ,taze çekilmiş karabiber ve deniz tuzu ile tatlandırın. Pişene kadar fırında 10 dakika pişirin.

      Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın.Büyük bir tavayı zeytin yağı spreyi ile ısıtın.

      Tavaya yumurta ekleyin ve bir tahta kaşıkla tavanın etrafında 30 saniye hafifçe karıştırın.

      Mantarları tavanın etrafına eşit bir şekilde yumurtaların üzerine koyun ve kısık ateşte pişirip ayarlayın.

      Omlet, yumurtalar hala biraz yumuşak olduğunda hazırdır.

      Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve servis yapın.