Şerbetli bayat ekmekli muhallebi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Şerbetli bayat ekmekli muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 5 dilim bayat ekmek
    • 1 su bardağı süt
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • Kahve
    • Şerbet İçin
    • 1 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • ¼ limon
  • Yapılışı

    1. Su, şeker ve limon ocakta kaynatılıp şerbet yapılır.

      • Ekmekler küp şeklinde doğranıp 200 derece fırında 5 dakika kurutulur.

      • Fırından çıkan ekmeklerin üzerine ılık şerbet ilave edilip tepsiye dizilir.

      • Süt ve şeker ocakta karıştırılarak kaynatılır.

      • Nişasta su ile karıştırılıp süzülerek ocakta kaynayan süt ve şeker karışımına ilave edilir.

      • Koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırılarak pişirilir.

      • Hazırlanan bu karışım ekmeklerin üzerine dökülür.

      • Kuru ekmekler galeta unu yapılıp ince tel süzgeçten geçirilerek kahve ile karıştırılıp tatlının üzerine serpilir.