Kolay fırın makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram makarna (istediğiniz türde)
    • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (veya mozarella peyniri)
    • 2 su bardağı doğranmış domates (konserve veya taze)
    • 1 su bardağı doğranmış sosis veya sucuk (isteğe bağlı)
    • 1 su bardağı bezelye (konserve veya dondurulmuş)
    • 1 su bardağı krema (sıvı krema veya yoğurt da kullanabilirsiniz)
    • 1 çay bardağı süt
    • Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (veya kaşar peyniri)
    • 1 çay kaşığı kuru kekik
    • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
    • Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yapılışı

    1. Makarnayı tuzlu kaynar suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Haşlanmış makarnayı süzün ve kenara alın.

      Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın.

      Bir karıştırma kabında haşlanmış makarna, rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış domates, sosis veya sucuk (varsa), ve bezelyeyi karıştırın.

      Ayrı bir kapta krema, süt, rendelenmiş parmesan peyniri, kuru kekik, pul biber (varsa), tuz ve karabiberi iyice çırpın.

      Krema karışımını makarna karışımına ekleyin ve malzemelerin tamamen birbirine karışması için güzelce karıştırın.

      Hazırladığınız makarna karışımını yağlanmış bir fırın kabına dökün ve üzerini düzeltin.

      Fırın kabını önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve makarnanın üzeri güzelce kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

      Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin, ardından dilimleyerek servis yapın.

      Bu kolay fırın makarnası, hızlı ve lezzetli bir öğün olacaktır. Afiyet olsun!