Çikolatalı kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 3.5 gram un
    • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • 3 adet yumurta
    • 3 çorba kaşığı yoğurt
    • 7 çorba kaşığı tozşeker
    • 2 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
    • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı damla çikolata
  • Yapılışı

    1. Unun ortasını havuz gibi açın. Yumuşatılmış tereyağı, yumurta, yoğurt, tozşeker, nişasta ve kabartma tozunu koyup, karıştırarak hamur yapın. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar 3-4 dakika kadar yoğurun. En az 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, ortasını hafifçe bastırarak çukurlaştırın ve 2 çay kaşığı damla çikolata koyup yuvarlayın. Ayırdığınız yumurta beyazını çırpıp kurabiyelerin üzerine sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.