İçli Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram dana kıyma
    • 1 kg çiğ köftelik bulgur
    • 1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
    • Tuz
    • İç malzemesi için
    • 750 gram dana-kuzu karışımı İri çekilmiş kıyma
    • İki çorba kaşığı tereyağ
    • Kırmızı pul biber
    • 1 demet maydanoz
    • 100 gram ceviz içi
    • 3 baş soğan
    • Ayçiçekyağı
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Önce içini hazırlamak için soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavurun, üzerine iri çekilmiş 750 gr. kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun.

      İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın.

      Elde kırdığınız cevizi ilave edin.Daha sonra bir tarafta top hamuru oluşturmak için bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin.

      250 gr. kıyma katıp, iyice yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın.

      Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.