Susamlı Gül Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 1 su bardağı süt
    • 0.5 su bardağı zeytin yağı
    • 1 paket tere yağı (eritilmis)
    • 1 paket kabartma tozu
    • aldığı kadar un
    • İçi
    • susam
    • ceviz
    • Şerbeti için
    • 0.5 kg şeker
    • 0.5 litre su
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemesini bir birine karıştırın.
      -Hamuru 4'e bölün.
      -Hamuru merdaneyle veya oklavayla açın.(0.5 cm kalınlığında)
      İçinin Hazırlanışı
      -Cevizi ve susamı içine yayın.
      -Rulo yapıp 1.0 cm kalınlığında kesin.
      -Tepsiye dizin.
      -180°C üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
      Şerbetin hazırlanışı
      -0.5 kg. şekeri ve suyu kaynatın.( 15 -20 dk.)
      Hamur ve şerbet soğuyunca şerbeti üsüne dökün.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Almanyadan yollayan ziyaretçimize teşekkür ederiz.