Soğanlı Biftek tarifi
  • Malzemeler

    • 450 gram dana bonfilesi
    • 1 bardak domates sosu
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı yada margarin
    • 1/2 tatlı kaşığı fesleğen
    • 1/2 tatlı kaşığı kekik
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
    • 1 diş kıyılmış sarımsak
    • 2 adet iri soğan
  • Yapılışı

    1. Sos için domates suyu, yağ, fesleğen, kekik, karabiber ve sarımsağı karıştırıp bir kenara ayırın. Bonfileyi, yağlarını temizledikten sonra 2.5 cm. kalınlığında 4 eşit parçaya bölün.
      Sosu plastik bir torbaya boşaltın, torbayı derin bir kaseye yerleştirin. Eti de sosun içine koyun ve torbanın ağzını sıkı sıkı kapatın. Bifteği sosun içinde iyice çevirin. Bu halde bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra sosu ayrı bir kaba süzün.
      Soğanları halka şeklinde doğrayarak kare biçimindeki bir alüminyum folyo üzerine yerleştirin. Ayırdığınız sosun yarım bardağını soğanlar üzerine gezdirin.Ardından alüminyum folyoyu sıkıca paketleyin.Eti ve folyo içindeki soğan paketini ızgarada pişirin.

      Bifteğin içi hafif pembe kalacak şekilde 8-10 dakika pişirin.Soğan paketini ve bifteği sürenin yarısında çevirin, bifteğin üzerine sosu sürün.Soğanları da 8 dakika daha yumuşayana kadar pişirin.Soğanları paketten çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.Eti soğanların üzerine koyun. Folyodaki sosu da üzerine dökörek servise sunun.

      Eğer dilerseniz aliminyum folyoya soğanları sarmadan önce yağlı kağıt ile paket yapabilirsiniz.