Bostan kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet bostan patlıcanı
    • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 2 adet soğan
    • 1/4 limon suyu
    • 3 adet domates
    • 100 gram mantar
    • 2 su bardağı sıvıyağ
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 su bardağı et suyu
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları ortadan kesip üzerlerine tuz serpelim. Yarım saat sonra yıkayıp kurulayalım. Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Patlıcanların ortasını kesip içindeki etli kısmı çıkartalım. Bu fazlalıkları küçük küçük doğrayalım. Bir tencereye eti alalım, su ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirelim. Etlerin yumuşamasına yakın doğradığımız patlıcanları da ilave edelim. Tereyağını tavada eritip piyazlık doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesleri, etleri, patlıcanları ilave edip 3 dakika daha kavuralım. Mantarları dilimleyip çok az limonlu su içinde haşlayalım. Delikli kepçe ile çıkartarak ekleyelim. Patlıcanların içine etli harcı dolduralım ve tepsiye dizelim. Et suyuna salça ilave edip tepsinin içine dökelim. 15-20 dakika fırında tutalım.