Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak bulgur
    • 1 kaşık salça
    • 1 salçalık kırmızıbiber
    • 1 havuç
    • 1 büyük soğan
    • 1 küçük patlıcan
    • Yarım çay bardağı sıvı yağı
    • 2.5 su bardağı su
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz
    • Fesleğen
    • Karabiber
    • Kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı, havucu, kırmızıbiberi, patlıcanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.

      Karışımın üzerine suyu ekleyerek, baharatları ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. 10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapalım.