Naneli Parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yumurta
    • 200 gram eritilmiş bitter çikolata
    • 175 gram toz şeker
    • 750 gram krema
    • Dilediğiniz miktarda nane aroması
    • 1 kat hazır pandispanya
    • Dilediğiniz miktarda eritilmiş çikolata
    • Krem şanti, kiraz şekerlemesi
  • Yapılışı

    1. Krema ile yumurtaları şekerle birlikte, ayrı kaplarda kabarana dek çırpalım. Sonra ayrı kap içinde karıştıralım. Bu karışımı ikiye bölelim. Karışımların birine eritilmiş çikolata, diğerine nane aroması ilave edip, karıştıralım.

      Çember kalıba pandispanyayı enine keserek döküp, düzeltelim. Bunun üzerine naneli karışımı döküp, derin dondurucuda bekletelim.

      Üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayalım, tekrar donduralım. Kremşanti ile kiraz şekerlemesi ile süsleyip, servis yapalım.

      Not:1 saat dondurucuda bekletilmelidir.