Patatesli Pizza tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1 çay kaşığı yaş maya
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Üzeri için
    • 2 adet orta boy patates
    • 300 gram taze fasulye
    • 1 avuç yağlı beyaz peynir
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 4 çorba kaşığı krema
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 2-3 dal fesleğen
    • 2 diş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım. Daha sonra bir kaba alarak buzdolabında 20 dakika dinlendirelim. Bu arada fasulyeleri temizleyip verev keselim. Tuz katılmış az suda 10 dakika haşlayalım.

      Patatesleri ince ince cipslik, peyniri küp doğrayalım. Zeytinyağı, krema, kekik, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştıralım. İnce doğranmış fesleğen ve sarımsağı da karışıma ekleyelim.

      Yağladığımız pizza kabına hamuru koyup elimizle bastırarak yayalım. Kremalı malzemeden 2 çorba kaşığı hamurun üzerine sürelim.

      Kalan malzemeyi patates ve haşlanmış fasulyelerle harmanlayalım. Daha sonra tepsideki hamurun üstüne yayalım.

      Üstüne dolmalık fıstığı serpelim. Önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim. Daha sonra fırından alıp servis yapalım.