Saray Usulü Karnıyarık Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Saray Usulü Karnıyarık tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet iri patlıcan
    • 2 su bardağı sıvı yağ
    • 150 gram tereyağı
    • 1 adet soğan
    • 200 gram pastırma
    • 100 gram mantar
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet dolmalık biber
    • 1.5 su bardağı kaşar peyniri
    • 10 adet arpacık soğan
    • 1 adet limon
  • Yapılışı

    1. Patlıcanların sapları kalacak şekilde tamamen soyalım. Uzunlamasına ortasından bir çizik atalım. Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletelim. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartalım. Yağının süzülmesi için bir kağıt havlu üzerine alalım. Diğer tarafta tereyağını bir tavada eritip ince doğranmış soğan, pastırma, mantar, birer adet biber ve domatesi soteleyelim. Bu karışımı patlıcanların ortasına dolduralım. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, arpacık soğan ve limon dilimlerini yerleştirelim. Kalan biber ve domatesi dilimleyip en üste koyalım. Patlıcanları yağlanmış bir fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.