Üzümlü kek tarifi
  • Malzemeler

    • Yarın kg un
    • 2 su bardağı tozşeker
    • 1 su bardağı üzüm suyu
    • 125 gram margarin
    • 4 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı üzüm
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtalım. Daha sonra şeker ve yumurtaları derin bir kaba alalım. Mikser yardımıyla çırpalım. Ardından kaba yağ ve üzüm suyunu ekleyelim. Daha sonra kabartma tozunu, un ve tarçını da ilave edip, bir süre malzemeler iyice karışana dek çırpalım. Hazırladığımız hamuru sıvıyağ veya eritilmiş margarinle yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökelim. Önceden ısıtılmış fırına sürelim. Keki fırına koyduktan 10 dakika sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürelim ve bir su bardağı üzümü hamurun içine dökelim. Elimizle hafifçe bastırarak içine doğru itelim. Keki bir süre pişmeye bırakalım. Kek kabardığında kalan üzümlerimizi de hamurun içine itelim. Toplam bir buçuk saati çinde kekimiz pişecektir. Ancak keki fırından çıkartmadan önce kuru ve temiz bir bıçak yardımıyla kekin pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkardığımız kekimizi ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.