Hamsili Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg hamsi (ayıklanmış)
    • 400 gram pirinç
    • 2 orta boy soğan
    • Kuş üzümü
    • Dolmalık fıstık
    • Maydanoz
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 50 gram tereyağı
    • 1 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Tepsinizi yağladıktan sonra ayıklayıp yıkadığınız hamsileri düzgün bir şekilde dizin. İnce doğranmış soğanı yıkanmış pirince ilave edin. Maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı da katın. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edin. Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da atarak hamsilerin üzerine döşeyin. Açık yer kalmayınca, sıvı yağ ve tereyağını ilave edin. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirin.