Domates Soslu Spagetti tarifi
  • Malzemeler

    • 225 gram spagetti
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet çentilmiş soğan
    • 1 diş dövülmüş sarımsak
    • 1 adet rendelenmiş havuç
    • 400 gram domates salçası yada 1/2 kg kabukları Soyulmuş ve küçük doğranmış domates
    • 2 bardak et suyu
    • 3 çorba kaşığı domates salçası
    • Çekilmiş küçük hindistan cevizi
    • Kuru reyhan
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.

      Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun. Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin.

      Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.

      Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur). Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.

      Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.