Dövmeç tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet köy yufkası
    • 5 adet küçük boy domates
    • 1 küçük ince doğranmış kuru soğan
    • 200 g az tuzlu beyaz peynir
    • Yarım su bardağı kıyılmış taze nane
    • Yarım su bardağı kıyışmış maydanoz
    • 1 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
    • Yarım su bardağı ufak doğranmış kornişon turşusu
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yapılışı

    1. Domateslerin kabuğu soyulur ve küçük küpler halinde kesilir. Geniş bir kap içerisinde köy yufkaları ufalanır, domatesle birlikte yoğrulur, ekmeiğin domatesin suyunu çekmesi sağlanır. Peynir el ile ufalanarak eklenir. Daha sonra kuru soğan, nane, maydanoz, taze soğan ve kornişonlar katılır. Harçtan sıkımlar yapılıp servis tabağına dizilir. Servisten once döğmeçlein üzerine pul biber serpilir.