Havuçlu  mozaik tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket sade kare bisküvi
    • 1 kg havuç
    • 2 su bardağı toz şeker
    • Yarım paket margarin
    • 2 paket vanilya
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 paket krem şanti
    • 1 çay bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Bisküvileri elimizle ufak ufak kıralım. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyelim. Havucu bir kaba alalım. Şekeri ilave ederek, ağır ateşte havuçların kendi bıraktıkları su ile pişmelerini sağlayalım. Havuçlar iyice yumuşadığında, ateşten alıp içine bisküvileri, erimiş margarini, cevizi, vanilyayı ilave ederek iyice karıştıralım. Temiz bir naylon üzerine dökerek, rulo halinde saralım. Düzgün, yuvarlak bir şekil verip buzdolabında yarım gün bekletelim. Dolaptan alıp, etrafındaki naylonu çıkardıktan sonra, krem şanti veya hindistancevizi ile süsleyerek hoş bir görüntü elde edelim.