Çoban Katmeri tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet orta boy kabak
    • 1 demet maydanoz
    • Yarım demet dereotu
    • 4 adet yumurta
    • Yarım su bardağı un
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 100 gram beyaz peynir veya çökelek
    • 5 adet taze soğan
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak kabakların kabuklarını bıçakla kazıyalım. Sonra derince bir kaba, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.

      Maydanoz ve dereotunu ince inice doğrayıp ilave edelim. Yumurtaları ekleyelim.

      Unu, yarım çay bardağı sıvı yağı, ufalanmış peyniri, küçük parçalar şeklinde kesilmiş taze soğanları, tuz ve karabiberi ilave ederek, karıştıralım.

      Uygun büyüklükte bir çam fırın tepsisini yağlayalım. Yanlarına ve dibine un serpelim. Kabaklı karışımı tepsiye boşaltıp düzgün bir şekilde yayalım. Tepsiyi orta ısılı fırında yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp, ılıtalım. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.