Kayısılı muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı irmik
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 paket vanilya
    • 10 adet kuru kayısı
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
  • Yapılışı

    1. Geniş bir tencerede 4 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağına yakın tozşeker ve 1 adet yumurta sarısını karıştıralım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. 1 paket vanilyayı ilave edelim. Kayısıları az suyla 5 dakika kaynatalım. Daha sonra, kevgirle tencereden çıkaralım. Suyuna artan 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyelim. Kaynatıp, 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edelim. Küçük bir tepsiye, doğranmış kayısıları yayalım. Muhallebiyi üzerine dökelim. Kayısı suyuyla yaptığımız sosu en üste gezdirelim. Kıyılmış fındıkla süsleyip servis yapalım