Cevizli kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Yarım kg kadayıf
    • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı su
    • 2 su bardağı tozşeker
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Fırın kabını 1 çorba kaşığı yağ ile yağlayalım. Kadayıfların yarısını tepsiye yayalım. Tepsinin her tarafına eşit miktarda dağıtalım. Üzerine 1,5 su bardağı dövülmüş cevizi serpelim. Artan kadayıfların da cevizlerin üzerine yayalım. Artan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerine kızarana dek pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım. Şerbeti hazırlayalım. Bunun için 2 su bardağı su ve şekeri kaynatalım. İçine 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edelim. Ocaktan aldığımız şerbeti, soğuyan kadayıfın üzerinde gezdirelim. Biraz soğuduktan sora dilimleyerek servis yapalım.