Bahar Salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet orta boy haşlanmış patates
    • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve nane
    • 4-5 adet salatalık turşusu
    • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
    • 4 yemek kaşığı mayonez
    • 3 diş sarımsak
    • yarım demet dere otu
    • 2 adet orta boy havuç
    • yarım kahve fincanı sıvı yağ
    • Süslenmek için
    • Dereotu
    • zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Küp kesilmiş salatalık turşusunu, pul biberi, naneyi, süzme yoğurdu, 3 yemek kaşığı mayonezi ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. İyice harmanlayıp servis tabağına yayın.

      Havuçları rendeleyip sıvı yağda soteleyin. Ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu ayarlayın.

      Soğuttuktan sonra yarısını patatesli karışımın üzerine yayın. Üzerini ince bir kat sarımsaklı ve mayonezli yoğurt ile kapatın. Dereotunu dal formunda yerleştirin.

      Havuç sotesini küçük yuvarlaklar halinde hazırlayın. Zeytinlerle patatesin üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.