Kabaklama tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kg sakız kabağı
    • 1.5-2 su bardağı süt
    • 250 gram beyaz peynir
    • 3 yumurta
    • 6 yufka
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    • 1 demet dereotu
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Kabakları soyup rendeleyelim. Avucumuzla sıkıp suyunu çıkaralım ve başka bir kaba alalım. 1,5 su bardağı süt, rendelenmiş beyaz peynir, 3 yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.

      Yufkaları dörde bölelim. Her parçanın üzerine hazırladığımız karışımdan 2 çorba kaşığı yayalım. Boyu fırın tepsisinin eni kadar olacak şekilde sigara böreği gibi saralım.

      Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizelim ve üzerlerine sıvı yağ gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.