Susamlı Simit tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket oda sıcaklığında margarin
    • 2 kahve fincanı yoğurt
    • 2 çorba kaşığı şeker
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 1 yumurta (sarısı içine akı üstüne)
    • 1 kase susam
    • 1 çorba kaşığı çörek otu
    • 4.5 su bardağı un
    • 1 çay kaşığı kabarta tozu
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yapılışı

    1. Unu eleyip, ortasına margarin, şeker, tuz, yumurta sarısı, kabartma tozu ve mahlep koyup iyice yoğuralım. 30 dakika bekletip, ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. Avuçlarımızın arasında uzatıp, iki ucunu birleştirelim.

      Hazırladığımız simitlerin yarısını önce yumurta akına, sonra susama batırarak tepsiye dizelim. Diğer yarısını da üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çatalla çizip, çörek otu serpelim ve tepsiye dizelim.

      Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.