Fıstıklı Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • 2 çorba kaşığı şam fıstığı
    • 1 adet soğan
    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 4 su bardağı sıcak su
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı yenibahar
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı pulbiber
    • 1 çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Tencereye tereyağımızı alalım. Fıstıkları yağda kavuralım, soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyelim. Ayıklanıp, yıkanmış pirinci kavuralım, kuş üzümlerini ilave edelim, 4 su bardağı sıcak suyu da ekleyip tuzunu katalım.

      Tencerenin kapağını kapayıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edelim. Pilavımız servise hazırdır.