Narlı irmik tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kg süt
    • 14 çorba kaşığı tozşeker
    • 14 çorba kaşığı irmik
    • 2 paket vanilya
    • 1 adet iri nar
    • 1 paket jöle
    • 2.5 çay bardağı sıcak su
    • 2.5 çay bardağı soğuk su
  • Yapılışı

    1. Sütü, tozşeker ve irmikle beraber bir tencereye alalım. Ağır ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Koyulaşınca içine vanilya katalım. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alalım. Orta büyüklükte, ortası açık bir kek kalıbını suyla ıslatalım. Pişen muhallebiyi içine boşaltalım. Nar tanelerini üzerine yayalım. Jöleyi önce sıcak suyla eritelim. Daha sonra soğuk suyu ekleyelim ve karıştıralım. Tatlının üzerine dökelim. 3 saat buzdolabında bekledikten sonra servis yapalım.