Kestaneli Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı ezilmiş kestane şekeri
    • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
    • 1 adet yumurta
    • 10 çorba kaşığı margarin
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Yarım çay kaşığı tarçın
    • 2 su bardağı un
    • 50 gram çikolata
  • Yapılışı

    1. Tozşekeri yumurta ile çırpalım. Ardından erimiş margarini ekleyelim. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve tarçını karıştıralım. Ezilmiş kestane şekerini ilave edelim. Son olarak elenmiş unu ekleyelim. Yapışkan bir hamur elde edelim. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayalım. Yağlı kağıdı da hafiften yağlayalım. Hamurdan kaşık yardımıyla veya ellerimizi iyice yağlayarak parçalar koparalım. Şekilsiz olarak tepsiye sıralayalım. 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirelim. Pembeleştiğinde fırından çıkarıp yerlerinden oynatarak soğumaya bırakalım. Bu arada çikolatayı benvari usulü eritelim. Eriyen çikolatayı da bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine akıtalım. Çikolata donduktan sonra servis yapalım.