Tarçınlı Çörek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı erimiş margarin
    • 1 çorba kaşığı pudraşekeri
    • Aldığı kadar un İçi için
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 150 gram ceviz içi
    • 2 çorba kaşığı pudraşekeri Üzeri için
    • 1 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Hamuru için gereken malzemelerin tümünü bir kabın içinde iyice yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları elle incelterek, küçük kase büyüklüğünde yuvarlak şekil verin. İçi için tarçın, çekilmiş ceviz ve pudraşekerini bir kapta karıştırın. Bu karışımı yuvarlak hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını hafifçe sürün. Tepsiyi, 150 derecede ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çöreğin üzerine pudraşekerini serpin, servis yapın.