Zeytinyağlı Pırasa tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg pırasa
    • 1 adet orta boy havuç
    • 3/4 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 adet orta boy soğan
    • Yarım kahve fincanı pirinç
    • 1.5 çay bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • 1/4 limonun suyu
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Temizlenmiş pırasaları doğralayalım. Ben verevine doğruyorum. Havuçları yuvarlak dilimleyelim. Tencereye sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanı ve dilimlenmiş havuçları ekleyerek 2-3 dakika kavuralım. Ardından pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Pırasalar diriliklerini kaybedene dek, tencereyi arada bir silkeleyerek yemeğimizi pişirelim. Sonrasında üzerine yarım kahve fincanı pirinci ilave edelim. Ardından 1,5 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, limon suyu ve tuzu katıp karıştıralım. Ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra yemeği ateşten alıp soğumaya bırakalım. Daha sonra da servis yapalım