Portakallı tatlım tarifi
  • Malzemeler

    • 2 portakal
    • 40 gram kuru kayısı
    • 1 çorba kaşığı sade jöle
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 yumurta akı
    • Süslemek için
    • Portakal kabuğu rendesi
  • Yapılışı

    1. Bir portakalın kabuğunu rendeleyelim. Portakalların suyunu sıkalım. Kuru kayısıları 3 çorba kaşığı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesinin yarısı ile birlikte blendırdan geçirelim. Yoğurdu ilave edip karıştıralım. 3 çorba kaşığı portakal suyunu küçük bir tavada ılıtalım. Jöleyi ılık portakal suyuna ekleyip karıştıralım. Jöleli karışımı kayısı püresine ekleyip karıştıralım, buzdolabında 30 dakika dinlendirelim. Yumurta aklarını iyice çırpalım ve dolaptan çıkardığımız karışıma azar azar ekleyip biraz karıştıralım. Musu servis kaselerine paylaştırıp üzerini kalan portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapalım.