Güllaç tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet güllaç yaprağı
    • 1 litre süt (sıcak)
    • 400 gram tozşeker
    • 600 gram kaymak (6\'ya bölünmüş)
    • 200 gram ceviz (iri dövülmüş)
    • 100 gram tarçınlı akide şekeri (dövülmüş)
  • Yapılışı

    1. Sıcak şekeri ilave edip, karıştırarak eritin. Sütün 1/3'ünü güllaç yapraklarını rahatça ıslatabileceğiniz bir tepsiye dökün. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp, iyice ıslatın. Tepsideki süt bittikçe ilave edin. Sütle ıslattığınız her yaprağı 15x15 ebatlarında kare olacak şekilde katlayın. Ortasına bir parça kaymak yerleştirin, üzerine bir çorba kaşığı ceviz serpip rulo şeklinde sarın ve yüksek kenarlı bir kaba yerleştirin. Aynı işleme güllaç yaprakları bitinceye kadar devam edin. Kalan sütü güllaç rulolarının üzerine gezdirin ve en az iki saat dinlendirin. Ara ara kenardaki sütten kaşıkla alıp, ruloların üzerine dökün. Güllaç rulolarının üzerine ceviz ve akide şekeri serperek servis yapın.