Pırasalı Krep tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Tuz
    • İçi için
    • 250 gram pırasa
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım adet kırmızı soğan
    • Yarım su bardağı mısır
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı kişniş
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • 2 çorba kaşığı krema
  • Yapılışı

    1. Tuz, karabiber, yumurta, un ve sütü çırpıp, krep hamuru hazırlayın. Teflon tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kahve fincanı döküp, tavaya yayın, 1 dakika pişirin. Ters çevirip, diğer tarafını da pişirin. Yağda soğanları soteleyin, pırasayı ilave edip pırasalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak, yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğanlı pırasaya mısır, kekik, kişniş ve kaşar peynirinin yarısını katıp harmanlayın. Malzemeyi kreplere paylaştırın, fırın kabına dizin. Üzerlerine peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kremayı tavada eritin. Kreplerin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.