Fırında Patlıcan tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet orta boy bostan patlıcanı
    • 2 adet domates (küp doğranmış)
    • 2 adet yeşil biber (ufak kare doğranmış)
    • 100 gram beyaz peynir (ufalanmış)
    • 10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları eski bir tava veya tencere içinde, hızlı ateşte çevire çevire pişirin. Sap kısmının yumuşamış, kabuklarının yanmamış olmasına dikkat edin. Közlenmiş patlıcanların sap kısımlarını kesip, boyuna ikiye bölün. Patlıcanların kabuklarını yırtmadan, kaşıkla içlerini boşaltın. Kabukları fırın servis kabına dizin. Patlıcan içlerini iri iri kıyın. Domates, yeşil biber, beyaz peynir, maydanoz ve yarım kahve fincanı zeytinyağı katıp, harmanlayın. Harcı patlıcan kabuklarının içine doldurun. Kalan yağı patlıcanların üzerlerine gezdirip, karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri pembeleşene kadar 15 dakika pişirip, sıcak servis yapın