Ezogelin tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım su bardağı pirinç
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 su bardağı kırmızı mercimek
    • 1 adet havuç
    • 1 adet patates
    • 5 su bardağı su
    • Tuz
    • Nane
    • Karabiber
    • Kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Pirinci küçük bir kapta haşlayın. Pirinç haşlanırken soğanı kıyın, sebzeleri iri iri doğrayın. Baharatlar dahil tüm malzemeyi düdüklü tencereye aktarıp, yağını ilave edin.

      Üzerine 5 su bardağı su ekleyin. 10- 15 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın.

      Çorbayı blendırdan geçirin ya da süzgeçten geçirerek çatalla ezin.

      Üzerine pirinçleri ekleyip, 2-3 dakika daha pirinçle birlikte bir taşım kaynatın. Servis yapın.