Mantarlı Kereviz tarifi
  • Malzemeler

    • 2 büyük boy kereviz
    • 200 gram mantar
    • 1 soğan
    • 2 çarliston biber
    • 100 gram sıvı yağ
    • 1 limon suyu
    • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    • Karabiber ve tuz
    • Sos için
    • 2 kahve fincanı un
    • 500 gram süt
    • 1 yumurta sarısı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Kerevizleri soyup ikiye keselim. Orta kısımlarını biraz oyup, kaynamış limonlu suda haşlayalım. Haşlanan kerevizleri soğuk su bulunan bir kaba alalım.

      Soğan, mantar ve çarliston biberleri ince ince kıyıp, sıvı yağın yarısı ile tavada kavuralım. Karabiber ve tuz ilave edelim.

      Soğuk suda beklettiğimiz kerevizleri yayvan bir fırın tepsisine alalım ve ortalarına hazırladığımız mantarlı harcı paylaştıralım.

      Beşamel sos için, sıvı yağın kalan yarısını bir tavada kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar kavuralım.

      Kavrulan una, sürekli karıştırarak, önce süt sonra da yumurta sarısı ve tuzu ilave edelim. Sos kaynayınca ocaktan indirelim.

      Hazırladığımız beşamel sosu, kerevizlerin ortasını doldurduğumuz mantarlı harcın üzerine birer ikişer kaşık paylaştırıp, üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Tepsiyi fırına sürelim, kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.