Mantar Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram mantar
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 3 su bardağı et suyu
    • 3 su bardağı su
    • Tuz
    • Karabiber
    • Nane
    • Üzeri için
    • Tereyağı
    • Nane
  • Yapılışı

    1. Un ve yağı pembeleşene dek kavuralım. İçine yoğurdu ilave edelim. Üzerine yavaş yavaş suyu ve ardından da et suyunu dökerek karıştıralım. Karışımı kaynamaya bırakalım.

      Diğer tarafta mantarları güzelcene yıkadıktan sonra minik minik doğrayalım ve kaynayan suya atalım. Tuz, karabiber ilave ederek mantarlar pişene kadar kaynatalım.

      Ayrı bir yerde tereyağını yakıp, çorbanın üzerine gezdirelim. Nane ile süsleyerek sıcak olarak servis yapalım.