Kazandibi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 bardak süt
    • pudra şekeri
    • 250 gram şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardağı pirinç unu
  • Yapılışı

    1. Sütü kaynatın. Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin. Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın. Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın. Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun. İki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın. İyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün. Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın.
      Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.