Portakallı Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 çorba kaşığı kakao
    • Aldığı kadar un
    • 2 portakal
    • Sos için
    • 1 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 küçük çubuk tarçın
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yapılışı

    1. 3 adet yumurta ve 1 su bardağı tozşekeri, köpük halini alana dek çırpalım. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yağ, 1 paket kabartma tozu, 3 çorba kaşığı kakao ve aldığı kadar unu ekleyelim. İyice çırpıp, yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına hamuru yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabarana dek pişirelim. Daha sonra fırından alıp, soğumaya bırakalım. Bu arada 2 adet portakaldan birinin kabuklarını soyup, diğerini bütün bırakarak robottan geçirelim. İçine 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 küçük çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyerek pişirelim. Suyunu çekmeye yakın sosu ocaktan alalım. Dilimlediğimiz kekle birlikte servis yapalım.